Klik en Bel

Klik en Bel vanuit de browser | VoIPGRID

Zet geautomatiseerd een gesprek op tussen twee telefoonnummers

512x512bb

Overzicht

De klik en bel functionaliteit is een onderdeel van de Vialer browser plugin, welke als extensie gedownload kan worden voor je Chrome of Firefox browser. De Vialer browser plugin scant je browser op telefoonnummers en zet achter elk telefoonnummer een groen telefoon icoontje. Wanneer je op dit icoontje klikt, wordt de gebruiker eerst gebeld en zodra deze het inkomende gesprek opgenomen heeft, wordt het telefoonnummer gebeld welke in je browser staat. Hierdoor is het handmatig invoeren van telefoonnummers verleden tijd. Veel klanten gebruiken vandaag de dag CRM-tools welke in de browser actief zijn. Uitbellen vanuit een dergelijke CRM-tool is dan eenvoudig door de inzet van de klik en bel functie.


Features

Bij elk bezoek aan een webpagina worden de telefoonnummers getoond. Alleen Nederlandse telefoonnummers (regionaal en mobiel) worden herkend. Achter herkende nummers wordt automatisch een icoontje geplaatst, als volgt:

Clicktodial.png
Als je op dit icoontje klikt dan wordt direct het nummer gebeld. Er opent een popup die de status van het gesprek weergeeft, zoals welk nummer wordt gebeld, ben je verbonden, enzovoort. Als je naast de popup klikt, sluit je deze af en heeft dit geen invloed op het gesprek.
Clicktodialpanel.png
Als je een buitenlands nummer wilt bellen of een nummer dat niet herkend wordt, kun je dit als volgt doen:
  1. Selecteer het nummer met de muis
  2. Klik op de rechtermuisknop
  3. Klik op 'bel geselecteerde nummer'
Clicktodialselect.png

Technisch

Om gebruik te maken van Klik-en-bel, dien je de Vialer browser plugin geïnstalleerd te hebben, ingelogd te zijn en dien je je VoIP-account geselecteerd te hebben.

Naast de Vialer browser plugin, waar de klik en bel functionaliteit al een onderdeel van is, is het ook mogelijk je eigen klik en bel feature te maken middels onze API. Deze API communiceert in JSON. Elke gebruiker die een eindbestemming kan kiezen, heeft toegang tot de klik-en-bel API. Authenticatie gebeurt met gebruikersnaam en wachtwoord. Een voorbeeld voor PHP is te vinden op onze wiki.


Compatibiliteit

De klik en bel functionaliteit, via de Vialer browser plugin, werkt alleen op de browsers Chrome en Firefox.


Configuratie instructie

Check onze wiki-pagina voor de configuratie instructie. 


Tarief

De Vialer browser plugin, waar de klik en bel feature een onderdeel van is, kan gratis gedownload worden in de Google chrome store of Firefox extensie store.


Integratiepartners

VoIPGRID B.V.
Lübeckweg 2
9723 HE GRONINGEN
contact@voipgrid.nl
050-8009000
KvK-nummer 50159917

 

logo-partneromgeving (1)-1


 

Op de VoIPGRID Marketplace is de volgende disclaimer van toepassing.