Microsoft Teams

Microsoft Teams integratie | VoIPGRID

Integreer Microsoft Teams met VoIPGRID en bel je relaties via je vaste zakelijke nummer

1200px-Microsoft_Office_Teams_2018–present.svg_

Overzicht

Bellen met je vaste zakelijke nummer via Microsoft Teams: met de MS Teams connector van VoIPGRID is het mogelijk, zonder dat je extra soft- of hardware nodig hebt. Microsoft Teams integreert de telefonie van VoIPGRID in de gedeelde Workspace. Zo kunnen je klanten naast bestanden delen, chatten en videobellen in Teams, nu ook extern bellen met hun zakelijke nummer.

Schermafbeelding 2020-06-08 om 11.20.43


Features

Het krachtige telefonieplatform van VoIPGRID koppelt eenvoudig met Microsoft Teams door de inzet van de MS Teams Connector. De Microsoft Teams Connector combineert het beste van twee werelden: het krachtige telefonieplatform van VoIPGRID en de gebruiksvriendelijke Microsoft Teams App.  

De Connector zorgt ervoor dat een Teams-gebruiker een volwaardige telefonie-gebruiker wordt. Door de telefonie van VoIPGRID te koppelen aan Microsoft Teams, creëer je een kantoortelefoon verpakt in de Teams App. Hiermee kunnen je klanten via Teams bellen met hun zakelijke nummer en kunnen VoIP- en Teams-gebruikers met elkaar bellen, op elkaar terugvallen, naar elkaar doorverbinden en meer.

330301F5-62F0-47DC-A003-26CD269E8216


Technisch

Voor de integratie werkt VoIPGRID samen met de samenwerkingspartner Callto365. Bij het aansluiten van MS Teams op het openbare telefoonnetwerk wordt een door Microsoft gecertificeerde Session Border Controller (SBC) gebruikt, die middels de inzet van Callto365 is geïntegreerd in het VoIPGRID platform aan de netwerk zijde. Deze SBC is flexibel schaalbaar en wordt snel, eenvoudig en voordelig vanuit de cloud aangeboden door Callto365.

MS Teams VG presentatie (1)


Compatibiliteit

De nieuwe integratie voor MS Teams is te combineren met de Hosted Telefonie diensten van VoIPGRID en/of de SIP trunks van VoIPGRID.

Binnen het VoIPGRID Platform is de volgende betaalde module noodzakelijk:

  • Microsoft Teams connector

Let op: Om extern te kunnen bellen in de MS Teams omgeving is een aanvullende licentie noodzakelijk van Microsoft. Om de belfunctionaliteit (dialpad) te activeren in de MS Teams omgeving dient een gebruiker een Phone System licentie te hebben. Afhankelijk van de huidige licentiestructuur welke de klant heeft, is het mogelijk om de Phone System licentie als add-on te bestellen, of is het bestellen van de Business Voice licentie noodzakelijk. 


Configuratie instructie

Check onze wiki-pagina voor de configuratie instructie. 


Tarief

Tarieven zijn zichtbaar in de VoIPGRID prijslijst, welke beschikbaar is op de Partner Informatie Portal.

De benodigde Microsoft add-on licentie dient de klant of partner via zijn eigen Microsoft inkoopkanaal af te nemen.

Trial: Het is mogelijk om een vrijblijvende 30-dagen trial aan te vragen.

Getoonde tarieven zijn de bruto verkoopprijzen. Stuur een e-mail om de partnerprijslijst te ontvangen.


Integratiepartners

VoIPGRID B.V.
Lübeckweg 2
9723 HE GRONINGEN
contact@voipgrid.nl
050-8009000
KvK-nummer 50159917

 

logo-partneromgeving (1)-1


Schermafbeelding 2020-06-08 om 11.20.43

Op de VoIPGRID Marketplace is de volgende disclaimer van toepassing.